Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićenja i suspenzije službenika

BiH: Iz trezora Središnje banke ukradeno više od 300 tisuća eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnja banka Bosne i Hercegovine pokradena je za više od 300 tisuća eura zbog čega je uhićen jedan njen službenik a još nekoliko ih je suspendirano, potvrđeno je u srijedu iz sjedišta te banke u Sarajevu.

U pisanom priopćenju navedeno je kako je tijekom redovitog i izvanrednog nadzora te internom kontrolom utvrđeno da u trezoru glavne jedinice banke u Sarajevu nedostaje iznos od 600 tisuća konvertibilnih maraka (306,9 tisuća eura).

Pročitajte i ovo Ukradena ogrlica, ilustracija Policija traži lopova Razbojnik u Zagrebu ženama krao nakit: Jednoj s vrata strgnuo "nekoliko tisuća eura" Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Nakon što je to utvrđeno, guverner banke Kemal Kozarić odmah je o tome izvijestio policiju. Ona je kao počinitelja krađe identificirala jednog od zaposlenih.

Navedeno je kako je on priznao krađu te je predan Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) koja će provesti daljnji kazneni postupak. Temeljem svojih ovlasti guverner Kozarić suspendirao je još devet zaposlenih u banci i ta će mjera ostati na snazi sve do potpunog završetka istrage.

"Guverner ističe efikasnost organa koji provode istragu i očekuje da se postupak istražnih i sudskih tijela što prije okonča", stoji u priopćenju.

Iz Središnje banke BiH nisu naveli kada se krađa točno dogodila i gdje je završio novac ukraden iz trezora pravdajući to razlozima vezanim uz istragu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene