Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnici Europskih vojnih snaga su na zahtjev Haškog tribunala obavili u naselju Krupcu u istočnom, većinski srpskom, Sarajevu pretres kuće bosanskog Srbina Dragana Draškovića zbog postojanja informacija da je povezan s mrežom podrške optuženiku za ratne zločine Radovanu Karadžiću, priopćio je EUFOR.


Lokalni mediji su izvijestili da je Drašković u kumskim vezama s obitelji Radovana Karadžića. 

Vezani članci Policajci mlate mladića Pokrenuta istraga protiv policajaca koji su pretukli mladića u centru Mostara: Nasilnici suspendirani do daljnjeg Policajci mlate mladića Mladić kojeg su u Mostaru iscipelarili policajci: "Ispričao sam se, ponudio sam se da platim kaznu, no oni su krenuli s udarcima"

EUFOR je objasnio kako je akciju pretresa Draškovićeve kuće izveo radi pronalaženja materijala ili informacija koje bi mogle pomoći u uhićenju Radovana Karadžića kao i radi pritiska na pomagače haškim bjeguncima.

Dan ranije, u utorak, policija Republike Srpske je na Palama pretresla kuće dvojice bivših Karadžićevih zaštitara - Željka Maljukana i Duška Mihajlovića. A u prošli ponedjeljak crnogorska je policija u nikšićkom naselju Rastocima uhitila Dragana Karadžića (31), bratića optuženika za ratne zločine Radovana Karadžića rođenog u tom naselju kod Nikšića.