Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Dudaković neće bježati, ali upozorava na uhićenja njegovih suboraca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratni zapovjednik Petog korpusa Armije BiH general Atif Dudaković izjavio je kako neće bježati ako ga se pokuša procesuirati po optužbama zbog navodnih ratnih zločina, no istodobno je ustvrdio kako je već sada očevidno na djelu kampanja protiv domoljuba koji su branili BiH u ratu.

"Sve ovo je u najmanju ruku strašno", kazao je Dudaković komentirajući za sarajevsko "Oslobođenje", uhićenje trojice bivših pripadnika Petog korpusa koje su dan ranije u Bihaću obavili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

Po nalogu Suda BiH i na zahtjev državnog tužiteljstva privedeni su Mehur Selimović, Adil Ružnić i Emir Mustafić.

Selimović je tijekom rata bio časnik na dužnosti načelnika sigurnosti u zapovjedništvu Petog korpusa i izravno je sudjelovao u pripremama operacije "Tigar-Sloboda", kada su 1994. godine pripadnici Armije BiH spriječili planirani opći napad na Bihać, a od srpskih i snaga Fikreta Abdića oduzeli veliku količinu oružja i streljiva presudnu za nastavak obrane tog dijela BiH.

"To je najbolje izvedena akcija još od Trojanskog konja i to je ono što njih boli. Govoriti o toj akciji kao o zločinačkom činu potpuni je apsurd", bio je Dudakovićev komentar na uhićenje njegovih suboraca.

Tužiteljstvo BiH ranije je potvrdilo kako se protiv Dudakovića vodi istraga zbog sumnje da je umiješan u ratne zločine na području zapadnog dijela Bosne, no optužnica protiv njega do danas nije podignuta.

Izvješćujući o uhićenjima u Bihaću neki srbijanski mediji ustvrdili su kako je to uvod i u uhićenje Dudakovića, zbog čega se on navodno već počeo skrivati.

"Tu sam, nigdje ne bježim i na raspolaganju sam svim tijelima vlasti države BiH", odgovorio je na takve tvrdnje Dudaković ogorčeno konstatirajući kako je ipak izložen pritiscima brojnih koji ga se pokušavaju riješiti.

"Očevidno sam mnogima kamen spoticanja i žele me se riješiti, ne samo ratni neprijatelji nego i među Bošnjacima ima takvih. Mnogima smetam kao autoritet", kazao je Dudaković pozvavši pri tom sve u BiH "da se konačno probude" i vide što se radi s borcima iz proteklog rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene