Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Dodik najavljuje otvaranje ureda RS u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Republike Srpske (RS) neće odustati od otvaranja svojih predstavništava u inozemstvu, a jedno od njih bit će otvoreno i u Zagrebu, izjavio je danas premijer tog entiteta Milorad Dodik.

Komentirajući odluku predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića da pred Ustavnim sudom BiH pokrene spor zbog promoviranja RS u inozemstvu kao samostalnog čimbenika neovisnog o BiH, Dodik je novinarima u Banjoj Luci kazao kako ga to ni malo neće pokolebati u nakani da nastavi otvarati entitetska predstavništva u inozemstvu.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

"Nedavno smo otvorili predstavništvo u Bruxellesu, a imamo namjeru to uraditi i u Washingtonu, Zagrebu, te u još nekim gradovima", kazao je Dodik.

Ustvrdio je da je osnova za takve postupke ono što piše u Daytonskom sporazumu.

Posebice je istaknuo kako je odlučan provesti one odredbe koje entitetima daju mogućnost sklapanja posebnih paralelnih veza sa susjednim državama.

Republika Srpska takav sporazum ima sa Srbijom i inzistira na njegovoj primjeni.

Hrvatska je pak odustala od provedbe takvog sporazuma koji je u prošlosti potpisala s Federacijom BiH.

Dodik je u ponedjeljak ponovio kako će nastaviti nuditi Hrvatskoj da takav sporazum potpiše s RS, a slična ponuda bit će upućena i Podgorici.

"Mi ćemo koristiti svoja prava u punom kapacitetu, svidjelo se to nekomu ili ne", rekao je Dodik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene