Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krijumčarenje robe

U Sarajevu uhićeno 9 osoba zbog višemilijunskog kirminala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devet osoba uhićeno je u ponedjeljak na području Tuzle u velikoj policijskoj akciji usmjerenoj protiv organizirane kriminalne skupine čiji su pripadnici umiješani u carinske i porezne utaje, potvrdilo je Tužiteljstvo BiH.

U priopćenju objavljenom u Sarajevu navedeno je kako su uhićeni osumnjičeni za višemilijunski kriminal, a tijekom policijske akcije pretraženo je sedamnaest lokacija na širem tuzlanskom području.

Izrijekom je spomenuto ime Sedineta Karića, koji je ranije već osuđen zbog šverca tekstilnom robom i trenutačno je na izdržavanju zatvorske kazne, a policija ga je privela u trenutku kada je boravio na dopustu.

Karić je 2010. godine zbog porezne utaje pravomoćno osuđen na pet godina zatvora te na novčanu kaznu od 25 tisuća eura, a oduzeta mu je i imovina vrijedna više od 1,3 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku Ilustracija Akcija index Lažne diplome iz Bosne prodavale se na crnom tržištu, pojavile se i u Hrvatskoj, a u sve je uključena - talijanska mafija

>> Evo čega su NAJVIŠE carinici zaplijenili od kada smo ušli u EU

Tužiteljstvo BiH navelo je kako su nova uhićenja rezultat višemjesečne istrage. 'Radi se o organiziranom kriminalu u procesu uvoza velikih količina robe iz inozemstva u Bosnu i Hercegovinu za koju su utajene i nisu plaćene odgovarajuće pristojbe, a lažno je prikazivano da je vrijednost uvezene robe višestruko manja', pojašnjeno je iz državnog tužiteljstva BiH iz kojega su naveli i to kako su odlučni nastaviti obračun s organiziranim kriminalnom, a posebice onim koji podriva ekonomsku stabilnost zemlje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene