Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danski državljanin pao je u provaliju na području Gole Jahorine u Bosni i Hercegovini. Nepristupačan teren i gusta magla otežali su potragu. Gorska služba spašavanja pronašla ga je mrtvog.


'Okliznuo se i pao je s litice visoke oko 50 metara', rekao je Miro Kalem, šef Gorske službe spašavanja. S njime su bile još tri osobe, koje su dobre ali vidno iscrpljene. Pretpostavlja se da je riječ o danskim studentima na praksi u BiH, a jedan mladić je i maloljetan, piše sarajevo-x.

Vezani članci Koronavirus u Sarajevu Nakon tri tjedna zatišja opet raste broj novih slučajeva, potvrđeno ih više od 700: "Ima dosta težih kliničkih slika" Povratak ruskih diplomata iz Sjeverne Koreje Ruski diplomati Sjevernu Koreju morali napustiti na vlastiti pogon: "Putnički prijevoz je zaustavljen, bio je to dug i težak put kući"

Gorska služba za spašavanje poziv za pomoć primila je u utorak oko 20 sati i 30 minuta. 'Odmah smo aktivirali pripadnike Gorske službe i Civilne zaštite i već oko 21.30, pod punom opremom, bili smo na mjestu nesreće, inače jako nepristupačnom i strmom terenu, gdje smo zatekli policiju i tri dečka koji su nam za nesreću i javili', dodao je Kalem.

Tijelo poginulog mladića evakuirano je oko 2 sata u noći. Predano je policiji i nadležnim institucijama.