Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić izjavio je kako biskupi u Bosni i Hercegovini i dalje ustraju u podjeli te zemlje na četiri regije.


'Preustrojem Bosne i Hercegovine u državu s četiri regije uspostavilo bi se rješenje koje bi svim narodima u toj zemlji omogućilo jednakopravnost i život u različitosti', rekao je kardinal Puljić.

Vezani članci Migranti, ilustracija Ilegalni migranti pobjegli iz karantene: "Jednostavno su izašli iz kontejnera i preskočili ogradu" Ilustracija Migrantski kampovi u BiH postaju nova žarišta, u susjednoj se Srbiji eksplozija zaraze nastavlja

>> Kardinal Puljić: Najgori su zločini počinjeni u ime vjere

>> Puljić: Hrvati i dalje odlaze iz BiH

Još 2005. godine BiH biskupi su dali prijedlog po kojem bi se ova država podjelila na četiri regije: sarajevsku, banjalučku, mostarsku i tuzlansku. Takvom podjelom bi sadašnji entiteti i županije bili izbrisani sa zemljopisne i političke mape. Međutim, ovaj prijedlog nitko do sada nije ozbiljnije razmotrio. 'Naš prijedlog se ne uklapa u planove onih koji bi ga trebali provesti. Niti stranke koje su načelno poduprle takav prijedlog nisu to učinile u cjelosti i na prikladan način', izjavio je Puljić dodavši kako on osobno smatra kako se ovakvim rješenjem mogu stvoriti mehanizmi zaštite jednakopravosti i multietniciteta na svim prostorima BiH. (Hina)