Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenadni posjet

Biden u Iraku s vojnicima proslavio Dan nezavisnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik SAD-a Joe Biden proslavio je nedaleko od Bagdada Dan nezavisnosti s američkim vojnicima koji su u fazi povlačenja, a uoči susreta s dvojicom kandidata za položaj iračkog premijera.

Četiri mjeseca nakon parlamentarnih izbora na kojima niti jedna stranka nije dobila većinu, Iračani i dalje čekaju tko će biti šef vlade i kakav će biti sastav parlamenta.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

Biden, koji je u nazočnosti zapovjednika američkih snaga generala Raya Odiernoa slavio nacionalni praznik u bivšoj palači Sadama Huseina Al-Fao, unutar golemog kompleksa američke baze Kamp pobjede, potvrdio je da će SAD ispoštovati datum povlačenja svojih vojnika. Američke borbene postrojbe, koje sada broje 77.500 vojnika, bit će do 1. rujna smanjene na 50.000 vojnika.

Osim što će se tijekom dana sastati s predsjednikom Džalalom Talabanijem, Bidena očekuju susreti s premijerskim kandidatima, sadašnjim šefom vlade na odlasku Nurijem al-Malikijem i bivšim premijerom Ijadom Alavijem. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene