Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čeka se potvrda senata

Biden imenovao bivšeg diplomata Burnsa šefom CIA-e: "Dijeli moje duboko uvjerenje da obavještajni podaci moraju biti apolitični"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden izabrao je bivšeg diplomata Williama Burnsa čelnikom američke obavještajne agencije CIA, objavio je Biden.

"Bill Burns uzoran je diplomat s više desetljeća iskustva diljem svijeta u zaštiti našeg naroda i naše zemlje", priopćio je Biden.

Pročitajte i ovo Joe Biden Razgovor s Netanyahuom Oštar Bidenov zaokret: O ovome će ovisiti američka politika prema Gazi Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate"

"On dijeli moje duboko uvjerenje da obavještajni podaci moraju biti apolitični", dodao je predsjednik koji će 20. siječnja preuzeti funkciju.

Diplomat 33 godine, uključujući to da je bio američki veleposlanik u Rusiji od 2005. do 2008., William Burns otišao je u diplomatsku mirovinu 2014. i preuzeo vodstvo Carnegie Foundation, think tankom za međunarodne odnose.

Burns nasljeđuje Ginu Haspel, direktoricu CIA-e od 2018. koja je naslijedila Mikea Pompea, direktora od 2017. do 2018. kada ga je Donald Trump imenovao državnim tajnikom.

Ako njegovo imenovanje potvrdi Senat, William Burns postat će prvi karijerni diplomat na čelu CIA-e, naglašava se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene