Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja napreduje

'Bez suradnje zemalja u regiji ne možemo se boriti protiv organiziranog kriminala'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri unuatarnjih poslova Srbije i Crne Gore Ivica Dačić i Ivan Brajović te ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović sugasili su se u srijedu na sastanku održanom u Sarajevu kako valja ojačati suradnju policija i sigurnosnih agencija tih država.

'Bez suradnje zemalja u regiji ne možemo se boriti protiv organiziranog kriminala', kazao je novinarima Ahmetović nakon radnog sastanka ministara.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Čeka ga i glazbeni program Srbija sprema veliki doček za "čeličnog prijatelja": Vina će mu služiti Vučić osobno Privođenje srpske bande u Španjolskoj Zvan Snajper Huligan koji je preživio dva atentata uhićen u Španjolskoj: Dio je opasne bande koja je trgovala ljudima

Istaknuo je kako su kriminalne skupine u zemljama u okružju dobro povezane pa se i sigurnosne agencije moraju kvalitetnije organizirati.

Dačić je kazao kako suradnja policija već nekoliko godina dobro napreduje, što je iznimno važno za borbu protiv organiziranog zločina ali i terorizma.

'Odnosi policija mnogo su bolji nego odnosi političkih vodstava', kazao je Dačić, uz napomenu kako i Hrvatska surađuje na tome planu.

>> Dačić: 'Za Srbiju je nevažna nadzirana ili nenadzirana neovisnost Kosova'

Kazao je i kako je akcija koju je tijekom dana u BiH izvela policija uhitivši 25 pripadnika organiziranog zločina konkretan dokaz postojeće suradnje.

Ministar Ahmetović je potvrdio kako je Naser Keljmendi osumnjičen kao vođa jedne od organiziranih zločinačkih skupina također među osobama osoba za kojom traga policija i kako je on pobjegao.

Zaključio je kako je njegov bijeg bio moguć jer su kriminalci poput njega imali veze s ljudima iz vlasti i politike i sada se radi i na njihovu identificiranju.

Crnogorski ministar Brajović kazao je kako Keljmendi nije u Crnoj Gori kako su to nagađali mediji.

Brajović je ipak akciju bosanskohercegovačke policije pozdravio potvrdivši punu spremnost na suradnju.

'Bez regionalnog pristupa nema prave borbe protiv kriminala', kazao je Brajović.

Ocijenio je i kako ulazak Hrvatske u EU donosi nove odgovornosti zemljama u jugoistočnoj Europi radi zaštite vanjskih granica Unije.

Tri će države, kako je najavljeno u srijedu, uspostaviti posebno regionalno središte za borbu protiv transgraničnog zločina, sjedište bi mu trebalo biti u Trebinju, a potpisat će i posebni sporazum o suradnji u borbi protiv kriminala. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene