Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka tužitelja

Bez optužnice protiv majke dječaka koji je upao u gorilinu nastambu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv majke trogodišnjeg dječaka koji je upao u nastambu gorile u zoološkom vrtu u Cincinnatiju, zbog čega je životinja morala biti ubijena, neće biti podignuta optužnica, rekao je tužitelj iz Ohija u ponedjeljak.

Sedamnaestogodišnja zapadna nizinska gorila Harambe, pripadnik ugrožene vrste, upucana je nekoliko minuta nakon što je 27. svibnja u njenu nastambu upao dječak.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli"

Kritičari ovakve odluke zaposlenika vrta zatražili su podizanje optužnice protiv majke dječaka za nemar. Dječak je doživio potres mozga i nekoliko ogrebotina, no nije imao teže ozljede.

"Jako mi je žao zbog gubitka ove gorile, no ništa u ovoj situaciji nije temelj za dizanje optužnice", rekao je u ponedjeljak tužitelj okruga Hamilton Joseph Deters, dodavši kako su svjedoci prenijeli da majka u nijednom trenutku nije izvrgnula svog sina opasnosti, okrenuvši se samo na par sekundi da bi se bavila drugim djetetom.

Dječak je u zoološkom vrtu bio sa svojom majkom, tri sestre i obiteljskim prijateljima kada se popeo preko ograde i upao u gorilinu nastambu. Gorila je ubijena hitcem u glavu dok je dječak bio između njezinih nogu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene