Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predizbori demokratske stranke

Sanders proglasio pobjedu u New Hampshireu: "Ujedinit ćemo se i poraziti najopakijeg predsjednika"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljevičarski senator Bernie Sanders proglasio je pobjedu na predizborima Demokratske stranke u New Hampshireu u tijesnom vodstvu pred Peteom Buttigiegom, bivšem gradonačelnikom.

"Ova je pobjeda početak kraja Donalda Trumpa", rekao je Bernie Sanders pristašama koji su uzvikivali "Bernie će potući Trumpa".

Pročitajte i ovo Ilustracija Sukob Teksasa i Bidena "Božja vojska" krenula prema granici: Kriza na granici odjekuje SAD-om, čeka se Bidenov potez Predsjednik SAD-a Joe Biden Čeka se reakcija SAD-a Zbog smrti američkih vojnika raste pritisak na Bidena: "Jedini odgovor mora biti razorna vojna odmazda"

"Bez obzira na to tko pobijedi, a mi se svakako nadamo da ćemo to biti mi, ujedinit ćemo se i poraziti najopasnijeg predsjednika u modernoj povijesti ove zemlje", rekao je Sanders.

Kandidati sve više naglašavaju poruku stranačkog jedinstva.

Pobjeda, sa samo više od četvrtinu demokratskih glasača u maloj državi, pokazuje još uvijek razjedinjenu stranku, u kojoj umjereni vode pred progresivnima.

Bernie Sanders, ljevičarski senator, vodi s oko 26 posto glasova, slijedi ga umjereni Pete Buttigieg, bivši gradonačelnik, s oko 24 posto, nakon obrađenih više od 90 posto glasačkih mjesta, objavili su američki mediji uključujući CNN.

Na iznenađujućem je trećem mjestu Amy Klobuchar, s gotovo 20 posto, koja se uvrstila među favorite pragmatičnom porukom, ali punom nade.

Elizabeth Warren i bivši potpredsjednik Joe Biden zaostali su s oko 9 posto, odnosno 8 posto glasova.

Do konca veljače demokrati će još glasati u Nevadi i Južnoj Karolini, a potom slijedi ''superutorak'', 3. ožujka, kada na birališta izlazi 14 država, među kojima ''teškaši'' Kalifornija i Teksas, koji će na konvenciju poslati ukupno 1344 delegata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene