Obavijesti Video Pretražite Navigacija
150 godina iza rešetaka

Bernard Madoff počeo izdržavati kaznu zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Newyorški financijski prevarant Bernard Madoff prebačen je u savezni zatvor u Butneru, u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini, gdje je počeo izdržavati kaznu od 150 godina zatvora.

Glasnogovornica Saveznog ureda za zatvore Linda Thomas izjavila je da je Madoff stigao u zatvor Butner, gdje je prebačen iz pritvorskog središta u Manhattanu. 71-godišnji Madoff, koji je dobio zatvorenički broj 61727-054, trebao bi biti oslobođen 14. studenog 2139. ako zasluži prijevremeni otpust zbog dobra ponašanja, izvješćuje u internetskom izdanju The New York Times.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ipak reakcija Riječki sud zatražio da Šimić kaznu odsluži u BiH Slika nije dostupna Povlastica VIDEO: Majke odslužuju zatvorske kazne s djecom

TV mreža MSNBC javlja da je Madoff smješten u zatvorski odjel srednje razine sigurnosti u Butneru. Po podatcima s internetske stranice FBP-a, Savezni popravni kompleks Butner, smješten 70-ak km sjeveroistočno od grada Raleigha, ima dvije jedinice srednje razine sigurnosti i jednu poluotvorena tipa, te bolnicu za liječenje starijih ili bolesnih zatvorenika, po kojoj je poznat u cijelom saveznom zatvorskom sustavu.

Madoff je u ožujku priznao krivnju za vođenje najveće financijske piramide u povijesti, u kojoj se obrtalo oko 65 milijarda dolara, od čega je izgubljeno oko 13 milijarda, a tisuće privatnih ulagača, dobrotvornih i drugih ustanova ostalo je bez cijele imovine. Madoff je tražio da bude poslan u savezni zatvor u Otisville u državi New Yorku, a sudac Denny Chin, koji je vodio slučaj, preporučio je da kaznu izdržava u jednom od zatvora na sjeveroistoku SAD-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene