Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Otkriće ogromnih podvodnih kratera na dnu Barentsovog mora moglo bi biti objašnjenje i velike zagonetke o nestanku brodova i zrakoplova u Bermudskom trokutu.


Znanstvenici su pronašli kratere na dnu Barentsovog mora koji su široki 800 i duboki 45 metara. Nagađaju da su nastali zahvaljujući velikim količinama metana, koji je najvjerojatnije došao s obala plinom bogate Norveške.

'Metan se dugo taložio da bi na kraju eksplodirao ostavljajući za sobom ogromne rupe u centralnom i zapadnom dijelu Barentsovog mora', izjavio je jedan od znanstvenika s Arctic University u Norveškoj.

Područje na kojem se nalaze krateri je potencijalno velik rizik po plovidbu brodova u Barentsovom moru jer je riječ o vjerojatno najvećem žarištu metana koji se oslobađa u plitkoj vodi.

Znanstvenici smatraju da bi slična situacija mogla biti i na području Bermudskog trokuta koji se nalazi između Bermuda, Floride i Portorika i na kojem su do sada nestali deseci brodova, ali i zrakoplova.

Vezani članci Slika nije dostupna Otkrivena tajna Bermudskog trokuta? Slika nije dostupna NEMAJU OBJAŠNJENJE 10 najvećih neriješenih misterija svijeta

Ruski znanstvenik Igor Jeltsov kazao je da je Bermudski trokut nastao kao posljedica reakcija metana.

'Ove reakcije mogu biti izuzetno snažne, poput nuklearnih. To doprinosi zagrijavanju oceana i potonuću brodova u vodama pomiješanim s velikom količinom plina', zaključio je a prenosi Daily Mail.