Talijanskog premijera 42-godišnji psihički bolesnik udario je metalnim suvenirom po licu.


Berlusconi, koji je držao govor pred tisućama svojih pristaša koji su mahali zastavama, hitno je smješten u službeni automobil i prevezen u bolnicu kako bi se sanirala njegova ozljeda, rekao je član njegovog osoblja.

Talijanski premijer nije izgubio svijest, ali ima napuknut zub i frakturu nosa, objavila je Corriere della Sera, citirajući bolnicu. Policija je objavila da je napad izveo 42-godišnji Massimo Tartaglia. Uhićeni Tartaglia se deset posljednjih godina liječio u bolnici za duševne bolesnike. Jutros je objavljeno da će ga teretiti za planirano nanošenje teških ozljeda.

Vezani članci Elisabetta Canalis Bivša djevojka Georgea Clooneyja pokazala bradavice na Tjednu mode u Milanu Neuspjela pljačka u Italiji - 3 Noćna zasjeda: Lopovi u Italiji planirali opljačkati oklopno vozilo s nekoliko milijuna eura, pa neslavno završili

Berlusconijev liječnik Alberto Zangrillo rekao je da će talijanskom premijeru trebati nekoliko tjedana da se oporavi od napada. Između ostalog mora napraviti CT snimke ali neće morati na operaciju. 'Pretrpio je veliku traumu lica sa dvije vidljive ozljede na njegovoj gornjoj usnici, jednu s unutarnje strane usnice, drugi s vanjske strane koje su zahtjevale krirurško saniranje', rekao je Zangrillo koji je napomenuo da talijanskom premijeru još nije posve jasno što se točno dogodilo.

Policija je prvo objavila da je napadač šakom udario premijera, da bi kasnije rekla kako je ipak iz blizine bacio neki predmet. Naposlijetku je utvrđeno da je Tartaglia Berlusconija udario suvenirom, metalnom replikom milanske katedrale.

Berlusconiju su oštećena dva zuba

Tijekom transporta iz hitne službe prema bolničkoj sobi, Berlusconi je rekao da se osjeća dobro, prenosi isti izvor. Prema Ansinim izvorima, Berlusconi je obilno krvario iz usta i ima dva oštećena zuba, od kojih je jedan slomljen.

'Ovo što su napravili Berlusconiju je teroristički čin', rekao je Umberto Bossi, šef Sjeverne lige i bliski Berlusconijev saveznik. Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano oštro je osudio taj 'teroristički čin'.