Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mjesec dana nakon potresa normalan se život teško vraća u pokrajinu Abruzzo. Već se sumnja da je u buduću obnovu upetljana i mafija, a premijer Berlusconi susret G8 namjerava organizirati u L'Aqilli.


Šatori, humanitarna pomoć, beskućnici - slika je pokrajine Abruzzo i mjesec dana poslije. Nedostaje svega, a ponajviše prostora vlastite intime, onog za tugovanje za bližnjima koje je potres bespovratno uzeo. Ljudi bez domova ne vide perspektivu. Roje se svakakve misli, naviru davna sjećanja. Pomoć stiže sa svih strana. Čak se i neki stari dugovi sad pokušavaju poravnati.

Vezani članci Ivica Sović, seizmolog Buran dan za seizmologe: Uređaji u Hrvatskoj u nedjelju zabilježili veći broj potresa nego inače, stručnjak objasnio zašto Strah od potresa - 1 Zagreb je od ožujka pogodilo nevjerojatnih 1500 potresa, građani na rubu: "Pratim kod sebe jednu pukotinu, bila je pet centimetara, sada je već metar i pol..."

 Berlusconi umjesto kuća najprije planira obnovit akvilsku vojarnu i tamo održat sastanak lidera osam najmoćnijih zemalja svijeta. To će u devastiranom gradu beskućnika samo stvorit još veći kaos. Kaos kojeg ionako već čini se koristi građevinska mafija. Dolazak antimafijaškog tužitelja Grassa nije bez razloga.
'Sve ćemo poduzet da novac namijenjen stanovništvu Abruzza, u cijelosti bude na njih i potrošen, a ne da završi u džepovima raznih profitera' tvrdi Piero Grasso. Uz građevinsku, Abruzzo se sve češće spominje i kao nova zona interesa takozvane ekološke mafije.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju