Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos koristi i građevinska mafija

Berlusconi u L'Aquilli namjerava održati sastanak G8

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesec dana nakon potresa normalan se život teško vraća u pokrajinu Abruzzo. Već se sumnja da je u buduću obnovu upetljana i mafija, a premijer Berlusconi susret G8 namjerava organizirati u L'Aqilli.

Šatori, humanitarna pomoć, beskućnici - slika je pokrajine Abruzzo i mjesec dana poslije. Nedostaje svega, a ponajviše prostora vlastite intime, onog za tugovanje za bližnjima koje je potres bespovratno uzeo. Ljudi bez domova ne vide perspektivu. Roje se svakakve misli, naviru davna sjećanja. Pomoć stiže sa svih strana. Čak se i neki stari dugovi sad pokušavaju poravnati.

Pročitajte i ovo Geološka istraživanja Rudarsko-geološko-naftni fakultet donosi Trebamo li se zabrinuti? Kakve su posljedice na tlo ostavila dva velika potresa u Hrvatskoj Ivica Sović, seizmolog Aktivno područje Buran dan za seizmologe: Uređaji u Hrvatskoj u nedjelju zabilježili veći broj potresa nego inače, stručnjak objasnio zašto

 Berlusconi umjesto kuća najprije planira obnovit akvilsku vojarnu i tamo održat sastanak lidera osam najmoćnijih zemalja svijeta. To će u devastiranom gradu beskućnika samo stvorit još veći kaos. Kaos kojeg ionako već čini se koristi građevinska mafija. Dolazak antimafijaškog tužitelja Grassa nije bez razloga.
'Sve ćemo poduzet da novac namijenjen stanovništvu Abruzza, u cijelosti bude na njih i potrošen, a ne da završi u džepovima raznih profitera' tvrdi Piero Grasso. Uz građevinsku, Abruzzo se sve češće spominje i kao nova zona interesa takozvane ekološke mafije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene