Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već se vodi nekoliko procesa

Berlusconi pod novom istragom zbog sumnje na korupciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši talijanski premijer Silvio Bersluconi, koji se nakon drugog mjesta osvojenog na talijanskim izborima ovaj tjedan nada ući u novu vladu, predmet je nove istrage zbog sumnje da je 2006. podmićivanjem senatora potaknuo pad tadašnje vlade lijevog centra.

Dvojica Berlusconijevih odvjetnika, Niccolo Ghedini i Piero Longo, nisu mogli potvrditi otvaranje istrage jer nisu još službeno obaviješteni iz Napulja.

Istražuju se navodi da je senator Sergio de Gregorio primio 3 milijuna eura kako bi napustio svoju stranku Italija vrijednosti i prebjegao Berluconijevoj stranci desnog centra Narod slobode (PDL). Tim potezom je De Gregorio potaknuo pad vlade lijevog centra koju je vodio Romano Prodi.

>>
'Nestranka' je nova najjača stranka u Italiji, ne zna se tko će formirati vlast

Tajnik PDL-a Angelino Alfano ocijenio je da novim istragama 'ponovno počinju napadi sudaca na Silvija Berlusconija' te najavio da će PDL organizirati prosvjede 'kako bi obranio suverenitet Naroda slobode i talijanske demokracije'.

Na pomolu je još jedna istraga koju je otvorilo državno odvjetništvo iz Reggio Emilia kako bi ispitalo Berlusconijevo predizborno obećanje da će, ako njegov desni centar pobijedi na izborima, Talijanima vratiti novac uplaćen na ime poreza na nekretnine.

Novi porez na nekretnine uvela je tehnokratska vlada Marija Montija, a dvije tužbe su podnijeli građani koji drže da je time izborni kandidat Berlusconi kupovao birače.  Zbog tih novih istraga lijevi centar koji je dobio najviše glasova i pokret M5S kojemu je na čelu komičar Beppe Grillo možda će biti manje spremni uključiti Berlusconija u pregovore o novoj vladi.

Protiv Berlusconija vodi se nekoliko procesa, među kojima za korupciju i seks s maloljetnicom. U svojoj se karijeri Berlusconi suočio s 30 procesa za utaju poreza i korupciju no dosad još nije bio pravomoćno osuđen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ukrajinski tenk u regiji Harkiv Sve se ispituje Velika čistka! Ukrajinska policija istražuje desetke slučajeva u vojsci: "U ovom trenutku to je iznimno strašan zločin" Prosvjed Kaos na ulicama VIDEO Prosvjednici bacaju molotovljeve koktele na zgradu albanske vlade: Optužuju premijera za nepotizam i korupciju

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene