Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Berlusconi na sudu zbog prijevare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi ipak neće izbjeći optuženičku klupu zbog optužbi za prijevaru u poslovanju njegove medijske kuće Mediaset, odlučio je talijanski sudac.

Preliminarna saslušanja počela su u listopadu nakon četiri godine istrage milanskih sudaca o prijevari, lažnom računovodstvu, poreznoj utaji i pranju novca u poslovnim transakcijama vezanim uz njegovu televizijsku postaju od 1994. do 1999. godine. 

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 1 Presuda za ratni zločin Obrazloženje presude Glavašu: "Uzeli smo u obzir da je izuzetno zaslužan za obranu grada" Slika nije dostupna Slučaj u zastari Berlusconi opet nadmudrio sustav

Berlusconiju, koji niječe kršenje zakona, prijeti šest godina zatvora. Sudac je također odlučio da će se na sudu zbog prijevara u Mediasetu naći još trinaestoro osoba, među kojima i britanski odvjetnik David Mills, suprug ministrice u britanskoj vladi. 

Suđenje bi trebalo početi 21. studenoga. Tužitelji sumnjaju da je jedna tvrtka iz SAD-a prodala svoja prava na televiziji i u kinematografima dvjema off-shore tvrtkama koje nadziru holding Berlusconijeve obitelji Fininvest. 

U povezanom slučaju milanski su tužitelji Berlusconija optužili da je Millsu, koji se razišao sa svojom suprugom, britanskom ministricom kulture Tessom Jowell, platio 600.000 američkih dolara da ne otkriva pojedinosti o njegovom medijskom carstvu u svjedočenjima u dva sudska procesa. 

Mills je također zanijekao kršenje zakona. Najozbiljnije kazneno djelo u slučaju Mediaset je pranje novca za koje može biti određena kazna od 4 do 12 godina zatvora. 

Za Berlusconija je najozbiljnija optužba porezna prijevara za koju može biti osuđen na kaznu do šest godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene