Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenađenje u Njemačkoj

Pronađen nepoznati dio Berlinskog zida, povijesno otkriće bilo je prekriveno grmljem

Berlinski zid, ilustracija (Foto: AFP)
Berlinski zid, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Pronađen je dosad nepoznati dio Berlinskog zida, objavio je lokalni političar u ponedjeljak, na 57. godišnjicu početka gradnje barijere između Zapadnog i Istočnog Berlina na koju je odana počast žrtvama koje su preko nje pokušali prebjeći iz komunističke zemlje.

"Potpuno sam iznenađen što još ima neotkrivenih dijelova", rekao je Ephraim Gothe, član vijeća berlinske gradske četvrti Mitte. "Dio zida otkriven je u lipnju, a taj 20 metara dugačak komad betona lociran je sjeverozapadno od centra Berlina, u blizini zgrade Federalne obavještajne službe", rekao je Goethe.

Pročitajte i ovo Ilustracija umjetne inteligencije Orwell 1984 Policija tragala za odbjeglom članicom ekstremno lijeve skupine nekoliko desetljeća: Umjetnoj inteligenciji trebalo je 30 minuta Ilustracija štrajka strojovođa u Njemačkoj Ponovna obustava prometa Propali pregovori sindikata i željeznica: Njemački strojovođe najavile niz štrajkova

Smatra se da je dio vanjskog sloja zida, dodatni obrambeni dio, izgrađen ispred glavnog zida. Goethe je u šetnji s prijateljima po susjedstvu naletio na povijesno otkriće, koje je, čini se, bilo prekriveno grmljem. Fondacija Berlinskog zida, koja upravlja povijesnim nasljeđem zida, potvrdila je otkriće. Upućen je zahtjev za registracijom novootkrivenog betonskog dijela, dodao je Goethe.

Odana počast žrtvama Berlinskog zida

U ponedjeljak je berlinski gradonačelnik Michael Mueller, zajedno s drugim visokim dužnosnicima, položio vijence na spomen području tijekom komemoracije žrtvama Berlinskog zida, kojih je potvrđeno 140.

Izgradnja Berlinskog zida koji je razdvajao grad više od 28 godina i u konačnici dosegnuo 155 kilometara, počela je 13. kolovoza 1961. godine. Podjela je završena padom Berlinskog zida, 9. studenog 1989. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene