Berlinski zid, ilustracija (Foto: AFP)
Berlinski zid, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Pronađen je dosad nepoznati dio Berlinskog zida, objavio je lokalni političar u ponedjeljak, na 57. godišnjicu početka gradnje barijere između Zapadnog i Istočnog Berlina na koju je odana počast žrtvama koje su preko nje pokušali prebjeći iz komunističke zemlje.


"Potpuno sam iznenađen što još ima neotkrivenih dijelova", rekao je Ephraim Gothe, član vijeća berlinske gradske četvrti Mitte. "Dio zida otkriven je u lipnju, a taj 20 metara dugačak komad betona lociran je sjeverozapadno od centra Berlina, u blizini zgrade Federalne obavještajne službe", rekao je Goethe.

Vezani članci Ilustracija Njemačka liberalizira useljeničku politiku: Pogledajte koje ćete uvjete morati ispuniti za stjecanje trajnog boravišnog statusa Ilustracija Sve je više djece pogođene virusom koji je mirovao u koroni: "Gotovo da nema slobodnog krevetića, obitelji spavaju na ležajevima u hitnoj"

Smatra se da je dio vanjskog sloja zida, dodatni obrambeni dio, izgrađen ispred glavnog zida. Goethe je u šetnji s prijateljima po susjedstvu naletio na povijesno otkriće, koje je, čini se, bilo prekriveno grmljem. Fondacija Berlinskog zida, koja upravlja povijesnim nasljeđem zida, potvrdila je otkriće. Upućen je zahtjev za registracijom novootkrivenog betonskog dijela, dodao je Goethe.

Odana počast žrtvama Berlinskog zida

U ponedjeljak je berlinski gradonačelnik Michael Mueller, zajedno s drugim visokim dužnosnicima, položio vijence na spomen području tijekom komemoracije žrtvama Berlinskog zida, kojih je potvrđeno 140.

Izgradnja Berlinskog zida koji je razdvajao grad više od 28 godina i u konačnici dosegnuo 155 kilometara, počela je 13. kolovoza 1961. godine. Podjela je završena padom Berlinskog zida, 9. studenog 1989. godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju