Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Berlin: Istraga protiv predsjednika uprave Njemačke pošte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik uprave dioničkog društva Njemačke pošte (Deutsche Post) Klaus Zumwinkel odveden je jutros pod policijskom pratnjom iz svog doma u Bonnu zbog sumnje u utaju poreza u visini od nekoliko milijuna eura, istodobno se u njegovim privatnim i službenim prostorijama obavlja pretres.

"Zasad možemo potvrditi da se protiv Klausa Zumwinkela vodi istraga vezana uz pitanja poreznih delikata", izjavio je Bernd Bieniossek, glasnogovornik državnog odvjetništva u Bochumu koje vodi slučaj.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Slika nije dostupna Njemačka: Nastavljena akcija protiv utajivača poreza

Odvjetništvo je također potvrdilo da se na "više lokacija" odvija pretres u vezi s istragom protiv Klausa Zumwinkela.

"Spiegel Online" javlja, pozivajući se na izvore u pravosuđu, da se Zumwinkela sumnjiči za utaju poreza u iznosu od nekoliko milijuna eura i to preko jedne zaklade u poreznoj oazi Lichtensteinu. 

Kako nadalje stoji u izvješću, Zumwinkel je navodno planirao spomenutu zakladu vrijednu više od 10 milijuna eura prebaciti na kajmansko otočje. Isti izvor navodi da se i protiv nekih članova Zumwinkelove obitelji vodi istraga vezana uz moguću utaju poreza.

Njemačka Vlada, koja je još uvijek najveći pojedinačni dioničar Njemačke pošte privatizirane sredinom devedesetih, nije se očitovala o događajima oko Zumwinkela navodeći da je to "stvar pravosuđa".

Klaus Zumwinkel je potkraj prošle godine izazvao skandal kad je otkriveno da je, nakon što je njemačka vlada donijela zakon o minimalnim dohotcima za djelatnike Njemačkih pošta, iskoristio svoj povlašteni položaj i upućenost te prodajom dionica zaradio 4,7 milijuna eura.

Osim vodećeg položaja u Njemačkoj pošti Klaus Zumwinkel je i predsjednik nadzornog odbora Deutsche Telekoma i član nadzornog odbora Lufthanse.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene