Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Berezovski priprema državni udar protiv Putina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski milijarder u egzilu Boris Berezovski rekao da aktivno priprema nasilnu smjenu ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Objavio je to iz svoje baze u Velikoj Britaniji, na što je rusko državno odvjetništvo reagiralo najavom pokretanja istrage.

Pročitajte i ovo Aleksandra Prijović Smjena zbog koncerta Nered zbog Prijović u Zadru: Gradonačelnik će smijeniti direktora dvorane Slika nije dostupna Britanci neće optužiti Berezovskog

Berezovski, koji je 2000. pobjegao u London gdje je dobio politički azil, rekao je u intervjuu za Guardian da "već financira" ljude bliske Putinu koji "kuju urotu o državnom udaru", javila je agencija dpa.

"Moramo pribjeći sili da promijenimo ovaj režim", rekao je. "Ovaj režim nije moguće promijeniti demokratskim putem. Promjene ne može biti bez sile, pritiska", dodao je Berezovski.

Upitan potiče li zapravo revoluciju, odgovorio je: "Apsolutno ste u pravu."

Berezovski nije želio otkriti pojedinosti plana tvrdeći da su te
informacije previše osjetljive.

Rusko državno tužiteljstvo već je reagiralo na intervju Berezovskog najavivši da će pokrenuti istragu o navodnom planu za svrgavanje Putina.

"Već sam dao instrukcije nadležnim službama kako bi se otvorila istraga, jer očito je da imamo otvoreni poziv za nasilno rušenje ustavnog poretka", rekao je državni tužitelj Jurij Čajka, prenosi agencija Interfax.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene