Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: SPS nema veze s Karadžićevim uhićenjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik srbijanskog premijera i ministar unutarnjih poslova, predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je uhićenje haaškog optuženika Radovana Karadžića dio "primopredaje vlasti" u Srbiji i da nema veze s ulaskom SPS-a u vlast.

"Izručenja Karadžića i, ranije Stojana Župljanina, dio su primopredaje vlasti i zato ne želim da SPS bude predmet političkih manipulacija i da se ta uhićenja dovode u vezu s ulaskom socijalista u vlast", rekao je Dačić u razgovoru za Tanjug.

Pročitajte i ovo Kolumnist i novinar Ivica Grčar o blokiranima (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Vlada je iznjedrila tri zamjenska zakona Stečajni zakon neće pogoditi u sridu: "Banke krše ugovore prodajom dugova nebankarskim tvrtkama" Slika nije dostupna Ivica Kostelić na Grenlandu prikuplja donacije za djecu s Downovim sindromom

On je objasnio da će SPS, upravo zbog pogrešne ocjene da je uhićenje bivšeg lidera bosanskih Srba povezano s ulaskom socijalista u Vladu, tražiti da se razmotre okolnosti pod kojima je Karadžić uhićen.

"Ne želim umanjivati značenje i ulogu novog ravnatelja Sigurnosno informativne agencije ( BIA) Saše Vukadinovića, ali ne verujem da je Karadžićevo uhićenje posljedica njegova četvorodnevnog rada na tom mjestu, već mislim da je to dio primopredaje dužnosti i naslijeđa prethodne Vlade Srbije", rekao je Dačić.

On također smatra značajnim i potrebnim da se javnosti Srbije objasni "od kada se Karadžić nalazi u zemlji pod opservacijom sigurnosnih službi".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene