Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: Košarkaš Kovačević neće dobrovoljno u SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik košarkaša Miladina Kovačevića Veselin Cerović izjavio je da se njegov branjenik neće dobrovoljno vratiti u SAD, te je zanijekao tvrdnje nekih medija da Kovačevićeva obitelj pregovara s američkim veleposlanstvom u Beogradu.

"Nema pregovora s predstavnicima američkog veleposlanstva. Pregovori nisu potrebni. Želimo da se poštuje domaće pravo koje zabranjuje izručenje", kazao je Cerović agenciji Beta, dodajući da se Miladin Kovačević neće dobrovoljno vratiti u SAD "zbog svih neugodnosti koje je doživio u pritvoru i jer ne vjeruje u pravično suđenje" u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Burne reakcije iz SAD-a na pojavljivanje optuženog košarkaša Miladina Kovačevića Slika nije dostupna State Department: Miladina Kovačevića smatramo bjeguncem

Prema Cerovićevim riječima, ni jedan predstavnik srbijanske Vlade nije ovlašten kršiti zakon i pregovarati o ispunjenju američkih zahtjeva za izručenje Kovačevića, s obzirom na to da domaće zakonodavstvo zabranjuje izručenje srbijanskih državljana.

"U suprotnom, to bi bio opasan presedan koji bi urušio srbijanski pravni sustav. Jedino pravno rješenje jest da se Miladinu Kovačeviću, ukoliko ima kaznene odgovornosti, sudi u Srbiji, pod uvjetom da američko pravosuđe ustupi predmet našem tužiteljstvu", kazao je Cerović.

Miladin Kovačević (21) optužen je da je pretukao kolegu Bryana Steinhauera, koji je od barske tučnjave u svibnju u komi.

Kovačević je bio pušten iz pritvora nakon što je platio kauciju od sto tisuća dolara, ali je potom napustio SAD zahvaljujući tome što je dobio privremenu putovnicu u srbijanskom konzulatu u toj zemlji.

Prije dva dana američke vlasti su potvrdile da je za Miladinom Kovačevićem raspisana međunarodna Interpolova tjeralica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene