Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prva runda pregovora Beograda i Prištine o statusu Kosova završena je u Beču bez kompromisa.


Specijalni predstavnik UN-a za status Kosova, Martti Ahtisaari, nakon završenih pregovora rekao je da su, kad je riječ o statusu Kosova, beogradski i prištinski tim ostali na istim pozicijama.

Vezani članci Sastanak sindikata i Vlade o kolektivnom ugovoru Sindikati javnih službi: "Neshvatljivo je da Vlada, unatoč rastu troškova života, odlučuje smanjiti realne plaće ljudima" Volodimir Zelenski Zelenski o pregovorima: "Signali koje dobivamo su pozitivni, ali ne prigušuju eksplozije ruskih granata"

 "Te pozicije su dijametralno suprotne i nema pomaka po tom pitanju", rekao je Ahtisaari.

On je dodao da su pregovarački timovi od 21. veljače do danas prošli kroz dnevni red te da su im razgovori dali mogućnost da se pozicije dvije strane dalje utvrde.

Specijalni izaslanik je naveo i da će nakon dopune prijedloga taj dokument biti poslan objema stranama na vrijeme, kako bi se Beograd i Priština mogli pripremiti za drugu i posljednju rundu pregovora.

Ahtisaari je ponovio i da je prijedlog o kojem su proteklih desetak dana razgovarali pregovarački timovi bio samo nacrt prijedloga te da njegov tim ima neka dodatna objašnjenja koja želi ubaciti u konačan prijedlog. Rad na dopuni počet će već danas.

Pregovori o prijedlogu specijalnog izaslanika UN-a počeli su u Beču 21. veljače i završeni su danas nešto poslije podne. 

Druga, jednodnevna runda pregovora na višoj razini bit će održana 10. ožujka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju