Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanska oporba u Beogradu je održala prosvjedni skup tražeći izvanredne izbore!


Pred Domom narodne skupštine, Srpska napredna stranka i nekoliko manjih oporbenih stranaka, uspjele su okupiti 50-ak tisuća ljudi.

Vezani članci Darko Milinović osnovao stranku LiPO - 2 Službeno formirana stranka LiPO, Milinović poručio: ''Postajemo najjača politička regionalna stranka desnog centra'' Slika nije dostupna 'Naslovnica Novosti bila je uspješna provokacija'

Jako policijske snage bile su raspoređene u središtu Beograda gdje je i zaustavljen je promet. Policajci u opremi za razbijanje demonstracija bili raspoređeni su oko zgrade Radio-televizije Srbije, Predsjedništva i Skupštine, piše Press. Po središtu Beograda od jutra se razmještalo i dvije tisuće zaštitara.

Kod Tašmajdanskog parka raspoređeni su policajci bili na konjima, a jake snage policije nalazile su se i u Kreunskoj ulici gdje je sjedište Demokratske stranke, koje je bilo napadnuto tijekom zadnje Gay parade. Red u Beogradu sveukupno je čuvalo 8000 policajaca.

Incidenata nije bilo, ali prijetnji jest. Ne raspišu li se izvanredni izbori u roku od dva mjeseca, oporba će ponovno na ulice.’Ako ne budu htjeli da razgovaramo, ako siledžije nastave da se ponašaju kao i do sada, u travnju mjesecu zateći ćete me na asfaltu. Sjediti ću na stiroporu da se ne prehladim', rekao je Tomislav Nikolić, predsjednik SNS-a.