Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. upozorio je, na misi na blagdan Duhova, na ‘onečišćenje srca i duha’ ljudi ‘zatrovanih slikama’ užitka i nasilja, na koje se društvo već ‘naviklo’.


‘Kao što postoji onečišćenje zraka koje truje okoliš i živa bića, tako postoji i onečišćenje srca i duha koje ubija i truje duhovni život’, rekao je Papa u bazilici sv. Petra. ‘Kao što se ne smijemo naviknuti na onečišćenje zraka - i u tom smislu je zalaganje za čist okoliš najvažnija zadaća danas - tako se ne smijemo naviknuti na ono što truje duh’, dodao je. ‘Kažu da je to sloboda, a ne vide da to onečišćuje i truje dušu, osobito dušu mladih naraštaja i na koncu ugrožava i samu slobodu’, ocijenio je.

Duhovi su jedan od najvećih blagdana u liturgijskom kalendaru katolika, protestanata i pravoslavnih vjernika. Tim se blagdanom, 50 dana nakon Uskrsa, slavi silazak na Duha svetoga na apostole u Jeruzalemu. Naziva se i blagdanom ‘rođenja Crkve’.

Vezani članci Ana Brnabić, Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović Šokantan potez srbijanskog predsjednika: Na javnoj televiziji pokazivao slike masakriranih tijela navijača Vivien Szaniszlo (Foto: Instagram/vivienszaniszlo) - 11 Tek mrak otkriva njihovo pravo značenje: Njezine slike imaju skrivenu poruku

(Hina)