Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sveta je stolica opovrgnula tvrdnje španjolske dopisnice iz Vatikana o navodnoj teškoj bolesti s kojom je suočen papa u miru Benedikt XVI.


Vatikan je u četvrtak demantirao glasine o teškom zdravstvenom stanju pape Benedikta XVI. koji je izgledao iscrpljeno tijekom susreta potkraj ožujka sa svojim nasljednikom papom Franjom.

Vezani članci Papa Franjo (Foto: AFP) Iznenadne ostavke glasnogovornika Vatikana i njegove zamjenice Papa Franjo (Foto: AFP) Božićna poruka pape Franje: "Sjetite se siromašnih i ne budite materijalisti"

Tijekom susreta s papom Franjom 24. ožujka u Castel Gandolfu, Joseph Ratzinger je izgledao umorno, sporo hodao i oslanjao se o štap. Vidno je i smršavio.

>> Zdravlje bivšeg pape Benedikta ozbiljno narušeno: 'Neće još dugo ostati s nama'

Paloma Gomez Borrero, dugogodišnja dopisnica nekoliko španjolskih medija iz Vatikana, ranije ovoga tjedna objavila je informaciju u El Mundu da je zdravlje Benedikta XVI. "dosta loše i da neće još dugo biti među nama".

Na novinarsko pitanje u četvrtak otac Federico Lombardi, glasnogovornik Svete Stolice, rekao je da ta novinarka nagađa te da on ima liječničku potvrdu o tomu da papa u miru nije bolestan.

Benedikt XVI. će 15. travnja imati 86. rođendan. Nakon odreknuća 28. veljače više se ne pojavljuje u javnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook