Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Belgijski tužitelji objavili su nove snimke preživjelog napadača na briselski aerodrom 22. ožujka, poznatog kao 'čovjek u bijelom'.


Vlasti su zamolile građane koji su ga vidjeli da svoj iskaz daju u policiji. Muškarac je 'uhvaćen' na snimkama nadzornih kamera do 9.50 sati prema lokalnom vremenu, a na glavi je imao bijeli šešir te svijetlu jaknu koju je kasnije bacio, javlja BBC.

Vezani članci Policija, ilustracija Ne prestaje šokirati: Smijenjeni šef zadarske krim policije kršio prometne propise, odbio alkotest, vrijeđao kolege? Policija Užas na Braču: Nakon skoka u more nije davao znakove života, reanimiran je i helikopterom prebačen u splitsku bolnicu

Pomoću snimki nadzornih kamera policija je otkrila tijek kretanja nakon napada muškarca za kojim traga i kojeg optužuje za sudjelovanje u napadu.

Vlasti mole građane da predaju jaknu ukoliko su je negdje pronašli ili eventualno imaju snimke koje bi mogle biti korisne u istrazi terorističkog napada.

Podsjetimo, u dva napada koja su potresla belgijski grad Bruxelles 22. ožujka poginule su 32 osobe. Napadi su se dogodili u metrou i zračnoj luci. Dosadašnja istraga ukazuje na to da su u zračnoj luci bila tri napadača. Dva su se raznijela, a treći je pobjegao. Odgovornost za napade je preuzela Islamska država.