Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan žalosti

Belgija ujedinjena u žalosti, zajednički odali počast stradaloj djeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ujedinjena u boli Belgija se u petak minutom šutnje u 11 sati prisjetila 28 žrtava, među kojima 22 djece, nastradalih u stravičnoj autobusnoj nesreći u Švicarskoj.

Vlada je za danas proglasila dan žalosti. U cijelome kraljevstvu zastave su bile spuštene na pola koplja na službenim zgradama i crkvama.

U 11 sati cijela je Belgija stala i odala počast žrtvama. Nakon minute šutnje zazvonila su crkvena zvona.

Roditelji, nastavnici i djeca okupili su se pred osnovnim školama u Heverleeu i Lommelu. Te škole pohađalo je 46-ero djece koja su se vraćala sa skijanja kada se njihov autobus zabio u zid tunela. Djeca su se držala za ruke, a u Heverleeu su nakon minute šutnje u zrak pustila bijele balone.

Počast je održana u vrijeme kada su posmrtni ostatci 28 žrtava stigli u Belgiju vojnim zrakoplovima C-130. U Belgiju se vratilo i osmero djece ozlijeđene u nesreći, ali mnoga su još u švicarskim bolnicama. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Autobus Flixbusa koji se prevrnuo u blizini Leipziga Utvrđuje se uzrok nesreće Protiv vozača Flixbusova autobusa vodi se istraga: Osumničen je za ubojstvo iz nehaja Policijskim automobilom udarili dijete na romobilu na zagrebačkom Jarunu Nesreća u Zagrebu Policajci automobilom udarili dijete (10) na romobilu: Zadržano je u bolnici, doznali smo težinu ozljeda

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene