Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastu vodostaju

Belgija: Kiše uzrokovale poplave i blatne bujice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U više regija i općina u Belgiji stupile su na snagu mjere za obranu od poplave, dok iznimno jaka kiša uzrokuje poplave i blatne bujice te zabrinjavajući porast vodostaja rijeka u većem dijelu zemlje.

Guverner istočne Flandrije objavio je u subotu da stupa na snagu plan obrane od poplave po kojemu se vatrogasna i medicinska služba te civilna zaštita i obrana stavljaju u stanje pripravnosti, javlja agencija Belga. Plan obrane od poplave stupio je tijekom dana na snagu i u Flamanskom Brabantu. Slične su mjere uvedene u više flamanskih općina.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Stanje nije ništa bolje ni na jugu, gdje je u subotu navečer nagli porast vodostaja većeg broja vodenih tokova zabilježen u Valonskom Brabantu, Hainautu, pokrajini Namuru i Verviersu.

>> Kina: 50 poginulih nakon jakih kiša

Zbog jakih kiša u zadnja 24 sata gotovo posvuda u zemlji vodostaj rijeka je u stalnom je porastu, a neke se počinju izlijevati. Zbog poplava i blatnih bujica nužna je evakuacija stanovnika, a ceste su zakrčene. Promet željezničkom prugom od Namura do Dinanta je u prekidu u oba smjera zbog pada stabla. Kraljevski meteorološki zavod (IRM) upozorio je da se tijekom vikenda očekuje nastavak jakih oborina. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene