Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro plijene i zgradu

Belgija blokirala Ben Alijeve bankovne račune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijsko pravosuđe blokiralo je nekoliko bankovnih računa otvorenih na imena osoba bliskih bivšem tuniskom predsjedniku Zine el Abidine Ben Aliju te će do kraja tjedna zaplijeniti i jednu zgradu u Bruxellesu.

'Dvije sudske istrage otvorene su na temelju sumnji da je u Tunisu bilo riječi o pranju novca i o korupciji. Blokirali smo bankovne račune i zabranili pristup jednoj zgradi u Bruxellesu, koju će zaplijeniti tijekom dana ili sutra', rekla je zamjenica javnog tužitelja u Bruxellesu Laure du Castillon, ne objavivši identitet osoba koje su umiješane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija bacala suzavac Tunis: U sukobu policije i prosvjednika letjelo kamenje Slika nije dostupna Kritično stanje Svrgnuti vođa Tunisa u komi

>>  EU će blokirati račune tuniskog bjegunca - Alija

Svote o kojima se radi 'nisu zanemarive, no nije riječ o više stotina milijuna eura', rekla je Du Castillon. Francusko pravosuđe je zaplijenilo privatni zrakoplov u vlasništvu obitelji Ben Ali, a Švicarska je 19. siječnja odlučila zamrznuti imovinu svrgnutoga tuniskog predsjednika na tri godine. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene