Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Često kritizirao SAD

Bejrut: Umro šijitski ajatolah Sajed Fadlalah

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libanonski veliki ajatolah Sajed Mohamed Husein Fadlalah, jedan od nauglednijih šijitskih duhovnih vođa, umro je u nedjelju u 74. godini, izvijestili su iz bolnice u Bejrutu u kojoj je preminuo.

Fadlalah je imao puno sljedbenika među libanonskim šijitima, potom u središnjoj Aziji i u zemljama Perzijskog zaljeva. Podupirao je iransku Islamsku revoluciju te je 1982. godine, nakon osnivanja Hezbolaha, bio duhovni vođa i mentor te šijitske gerilske skupine.

Pročitajte i ovo napad Izraela na Libanon krvavi sukob Izrael žestoko napao Libanon, ubijena žena i njezino dvoje djece, Hezbolah poručio: "Ovo neće proći bez odgovora" David Cameron Nesigurna vremena Britanski ministar upozorio: "Opasnost od eskalacije rata je ekstremno visoka"

U molitvama koje je održavao petkom često je oštro kritizirao politiku Sjedinjenih Država na Bliskom istoku, osobito savezništvo te zemlje s Izraelom.

U šijitskim vjerskim krugovima bio je poznat po umjerenim društvenim stajalištima, osobito kada je riječ o ženama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene