Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri dana u ledu

Bebu smrznuli kako bi je spasili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beba Finely Burton ležala je paralizirana na smrznutom bolničkom krevetu prikopčana na nekoliko aparata koji ga održavali na životu.

Upravo je takav tretman malenom Finelyju iz Velike Britanije spasio život. Njegovo malo tijelo liječnici su smrznuli kako bi nakon pperacije otkucaje srca držali pod kontrolom. Bilo mu je potrebno četiri dana da se oporavi.

Pročitajte i ovo Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS" Prijelomi zbog skliskih površina - 4 Pripazite! Posljedice leda i skliskih površina: Do poslijepodneva 30-ak ljudi završilo u bolnici

'Bilo je to veoma zastrašujuće. Mislili smo da ćemo ga izgubiti. Srce mu je kucalo veoma brzo i molili smo se da preživi’, rekla je njegova majka Donna Link - Emery.

Roditelji su ga liječniku odveli kada je bio star deset tjedana jer nije dobivao na težini i imao je poteškoća s disanjem. ‘U trudnoći je sve bilo u redu i ništa nisu otkrili ni na jednom ultrazvuku’, rekla je Donna. Ali, testovi u bolnici pokazali su da dječak ima dvije rupe na srcu, piše Daily Mail.

Sa 16 tjedana starosti iza njega su već bile dvije operacije. Budući da su se otkucaji srca ubrzali, liječnici su mu odlučili temperaturu tijela spustiti na 33,4 C kako bi stabilizirali srce. Stoga su ga stavili u ‘hladnu torbu’, a potom na hladnu deku.

Kako su se otkucaji srca usporavali, liječnici su mu povećavali temperaturu.’Pustili su ga iz bolnice i prije nego smo se nadali. Sada je dobro, a i udebljao se’, rekla je Donna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene