Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dječak koji je upao u perilicu za veš u obiteljskoj kući u Oregonu utopio se dok je majka čitala časopis.


Ollie Hebb je pomagao majci Tiffany u pranju rublja. Popeo se na perilicu kako bi u nju mogao ubaciti prljavo rublje. Tiffany je tada sjela i počela čitati časopis. Ubrzo je primijetila da Ollija nema. 'Prošla sam cijelu kuću, dozivajući ga, ali ga nisam nigdje mogla pronaći', rekla je majka za televizijsku postaju KSL.

Vezani članci Zoran Mamić i Darija Crnjaković (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Zoran Mamić čeka treće dijete s novom ljepoticom, a iza sebe ima dva braka koja su pratile razne glasine Nezgoda u trgovini Lude za oružjem: Kupovale pušku i zaboravile na bebu, u zadnji tren spasio ju je vlasnik trgovine

'Naposljetku sam stavila ruke u perilicu i osjetila njegovo malo tijelo. To je najgori dan u mom životu. Nisam ga mogla izvući van, bio je zapeo', rekla je Tiffany. 'Izvukla sam mu glavu iz vode, ali nije imao otkucaja srca, nije imao puls. Nije disao.

Pozvala je susjeda da joj pomogne izvaditi dijete iz perilice. Sat vremena kasnije, nakon što je dovezen u bolnicu, Ollijevo je srce počelo kucati. Disao je uz pomoć aparata za održavanje života 24 sata. No, obitelj je ipak odlučila da će aparate isključiti.

>> Tragedija: Beba ispuzala iz kuće, pala u šaht i utopila se

Tiffany kaže da nikada nije mislila da bi perilica mogla biti toliko opasna te je odlučila roditelje korz svoju priču upozoriti na to što se može dogoditi. Između 2005. i 2009. godine, dvoje je djece mlađe od pet godina umrlo u perilicama za rublje u SAD-u.

Tiffany i Chris, dječakov otac vjerojatno neće biti optuženi, rekao je glasnogovornik policije u Oregonu Michael Rouches. 'Detektivi ne vjeruju da je netko nagurao dijete u perilicu i namjerno ga ubio. Trenutačno se istražuje da se ne radi o zapuštanju djeteta', objašnjava Rouches. 'Majka je bila desetak metara udaljena od sina, nije ga ostavila bez nadzora', kaže Rouches.

Organi dječaka su donirani kako bi pomogli drugoj djeci. 'Svaku večer prije spavanja osjećam mučninu, Svaki jutro kad se probudim, pomislim da je sve to noćna mora, a onda ubrzo otkrijem da je stvarno. Kada čujem u noći dječji plač, budim se nadajući se da je to Ollie, ali shvatim da nije', očajna je majka.