Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Latiya je uistinu čudesna beba. Na svijet je došla kada je njezina majka Marie Dononhue bila na WC-u. Marie tvrdi kako je bila uvjerena da njezina djevojčica, koja je težila samo pola kilograma, mrtva.


  'Latiya nije disala i bila je potpuno plava. Moj je brat nazvao 999 centar u kojem mu je operater dao upute što da učini. Pomoć je stigla za samo nekoliko minuta', izjavila je 38-godišnja Marie koja je i sama trebala pomoć zbog obilnog krvarenja.

Vezani članci WC u Bedekovčini - 3 FOTO Ovako nešto još nije viđeno! Potpredsjednica Općinskog vijeća: "To je novac svih nas bačen u WC zbog kojeg nam se smije cijela Hrvatska" Koronavirus, Beograd Preminule 63 osobe, na respiratoru i dvije bebe. Liječnici bijesni na antivaksere: "Neka odu u bolnice i dokažu svoje bolesne teorije"

'Čim smo došli u bolnicu smjestili smo bebu u inkubator. Bila je tako sićušna, svi smo se molili da bude u redu', ispričao je medicinski tehničar.

Latiya je u inkubatoru provela 10 dana prije nego što je prevezena u bolnicu Alder Hey gdje je podvrgnuta operaciji crijeva. U inkubatoru je nakon toga provela tri i pol mjeseca. 

'Ona je pravi mali borac, tako mala i snažna. Sretna sam što je imam, mislila sam da je mrtva', dodala je Marie te objasnila kako malena Latiya ipak nije prošla bez posljedica. Naime, gluha je na jedno uho.  

Liječnici su Latiyji davali manje od 50 posto šanse za život. S 23 tjedna bebe imaju 26 posto šanse za preživljavanje, s 24 tjedna 47 posto, a s 25 tjedana šanse su im 67 posto.

Bebe rođene s 24 tjedna odmah trebaju biti smještene u inkubator na intenzivnu njegu. Prerano rođena djeca često pate od zdravstvenih poteškoća i hendikepa.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju