Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beba preživjela iako je rođena u WC-u 16 tjedana prerano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Latiya je uistinu čudesna beba. Na svijet je došla kada je njezina majka Marie Dononhue bila na WC-u. Marie tvrdi kako je bila uvjerena da njezina djevojčica, koja je težila samo pola kilograma, mrtva.

  'Latiya nije disala i bila je potpuno plava. Moj je brat nazvao 999 centar u kojem mu je operater dao upute što da učini. Pomoć je stigla za samo nekoliko minuta', izjavila je 38-godišnja Marie koja je i sama trebala pomoć zbog obilnog krvarenja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu Beba velikog bijelog morskog psa Sve dokumentirali VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

'Čim smo došli u bolnicu smjestili smo bebu u inkubator. Bila je tako sićušna, svi smo se molili da bude u redu', ispričao je medicinski tehničar.

Latiya je u inkubatoru provela 10 dana prije nego što je prevezena u bolnicu Alder Hey gdje je podvrgnuta operaciji crijeva. U inkubatoru je nakon toga provela tri i pol mjeseca. 

'Ona je pravi mali borac, tako mala i snažna. Sretna sam što je imam, mislila sam da je mrtva', dodala je Marie te objasnila kako malena Latiya ipak nije prošla bez posljedica. Naime, gluha je na jedno uho.  

Liječnici su Latiyji davali manje od 50 posto šanse za život. S 23 tjedna bebe imaju 26 posto šanse za preživljavanje, s 24 tjedna 47 posto, a s 25 tjedana šanse su im 67 posto.

Bebe rođene s 24 tjedna odmah trebaju biti smještene u inkubator na intenzivnu njegu. Prerano rođena djeca često pate od zdravstvenih poteškoća i hendikepa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene