Obavijesti Pretražite Navigacija

Bavarska: Katolička crkva protiv spektakla MTV-a na Svisvete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katolička crkva u Bavarskoj otvoreno se suprotstavila glazbenom spektaklu koji bi se u organizaciji televizijske postaje MTV trebao održati na blagdan Svih svetih u Muenchenu.

Nadbiskupski ordinarijat u Muenchenu jučer je objavio kako je najavljeni spektakl MTV-a u suprotnosti s bavarskim zakonom o zaštiti nedjelje i blagdana. Prema tome zakonu, 1. studenoga kao blagdan Svih svetih izričito je zaštićen kao dan mira i tišine.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin ODLUKA KREMLJA Putin predaje povijesnu ikonu Ruskoj pravoslavnoj crkvi Ilustracija Slučajno otkriće Požar razotkrio strogo čuvanu tajnu: U napuštenoj crkvi pronađena kolekcija starih automobila vrijedna milijune eura

Televizijska postaja MTV najavila je da će toga dana u bavarskoj prijestolnici organizirati spektakl dodjele europskih glazbenih nagrada "Europe Music Awards".

Gradske vlasti dopustile su spektakl i time ga izuzele od zakonskih odredbi zbog posebnog karaktera priredbe. U obrazloženju odluke, gradska uprava navela je da je riječ o izvanrednom događaju koji televizija prenosi u 169 zemalja, što znači da ima veliku međunarodnu važnost za glazbenu kulturu mladih. Osim toga, zbog dugoročnog planiranja priredba se ne može odgoditi.

Muenchenska nadbiskupija međutim upozorava da bi održavanje spektakla bilo protuzakonito i da odluka o izvanrednim okolnostima nije opravdana. Javni skupovi u Bavarskoj na taj dan bili bi mogući jedno pod uvjetom da poštuju ozbiljni karakter toga blagdana.

Osvrćući se na velika imena glazbene scene koja bi se mogla naći u Muenchenu, kao što su Madonna, U2, Aerosmith, Robbie Williams i Justin Timberlake, predstavnik nadbiskupije Winfried Roehmel izjavio je: "Ako gospodin Timberlake ima vremena samo za Svisvete, to ne može biti razlog da njemu prilagođavamo našu blagdansku kulturu". 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene