Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Europa ih može očekivati još'

Bašar al Asad: Za izbjegličku krizu kriv je Zapad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski režim sve naoružane skupine koje se bore protiv njega smatra teroristima.

Sirijski predsjednik Bašar al Asad ustvrdio je da je potpora koju Zapad pruža teroristima odgovorna za izbjegličku krizu u kojoj se Europa našla na udaru stotina tisuća ljudi koji pred ratom u Siriji bježe u Europsku uniju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

U prvom javnom obraćanju na temu masovnih migracija, emitiranom u srijedu, Asad je rekao kako Europa može očekivati još izbjeglica. Asad je odbacio aluzije Zapada da su aktivnosti njegove vlade tijekom rata potaknule nastanak radikalnih skupina u Siriji - Islamske države i Fronte Nusre bliske al-Kaidi.

UŽIVO - PRVI VAL IZBJEGLICA UŠAO U HRVATSKU 'Izbjeglicama sam rekao da dolaze u krasnu zemlju s divnim ljudima'

"Tako dugo dok slušaju tu propagandu, imat će sve više izbjeglica. Ako vas oni brinu, prestanite podupirati teroriste", rekao je Asad u razgovoru za ruske medije.

Sirijski režim sve naoružane skupine koje se bore protiv njega smatra teroristima, a države poput SAD, Turske i Saudijske Arabije žele njegov odlazak s vlasti i podupiru otpor njegovoj vlasti, uključujući i neke od tih skupina. Asad za nastanak IS-a i Fronte Nusre krivi ponajprije Tursku, koja te optužbe ustrajno odbacuje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene