Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništeni ratom

ASAD ZAMJERA 'Zapadna politika je podupirala teroriste na razne načine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mogu vam reći da Daesh (arapski akronim za IS) nema prirodni i socijalni inkubator unutar Sirije, poručio je Asad.

Sirijski predsjednik Bašar al Asad rekao je u srijedu da njegova zemlja uništena ratom nije inkubator Islamske države i zamjerio je Zapadu da je odgovoran za rađanje te terorističke skupine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Širenje sukoba Zlokobna najava svjetske velesile: Iran će napasti Izrael, upućeno upozorenje Vojnikinja SDF-a slavi eliminaciju zadnjeg uporišta ISIS-a (Foto: AFP) IZBRISANO ZADNJE UPORIŠTE Zadnji dani krvavog kalifata koji je ne tako davno u crno zavio cijeli svijet: Islamska država upravo je izgubila svoje posljednje uporište

"Mogu vam reći da Daesh (arapski akronim za IS) nema prirodni i socijalni inkubator unutar Sirije", rekao je Asad u intervjuu za talijansku televizijsku postaju Rai.

On kaže da su džihadisti koji su trenirani u Siriji kako bi počinili atentate u Parizu i drugdje za to sposobni "zahvaljujući potpori Turaka, Saudijaca i Kataraca i naravno zapadnoj politici koja je podupirala teroriste na razne načine".

BIO JE META Je li organizator napada zaista među ubijenima?

IS nije krenuo iz Sirije. Počeo je u Iraku i ranije u Afganistanu, kazao je Asad navodeći citat bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira po kojem je "rat u Iraku pridonio rađanju IS-a".

"Njegovo priznanje predstavlja najvažniji dokaz", rekao je sirijski predsjednik.

On je također rekao da se ne može govoriti o političkoj tranziciji u zemlji sve dok pobunjenici drže dijelove Sirije. Kada to bude riješeno "godina i pol do dvije bit će dostatne za tranziciju". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene