Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Barroso za proširenje EU-a nakon donošenja Ustava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu da će nakon ulaska Bugarske i Rumunjske za daljnje proširenje biti potrebna temeljita institucionalna reforma EU-a.

'Ne bi bilo pametno nastaviti s daljnjim proširenjem, nakon ulaska Bugarske i Rumunjske, prije nego što se pozabavimo s ustavnim pitanjem', rekao je Barroso u Bruxellesu nakon susreta s francuskim premijerom Dominiqueom de Villepinom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ganuli ga povjerenjem Barroso dobio jednoglasnu potporu za novi mandat Slika nije dostupna Barroso: Srbi odlučuju žele li u Europu

Barroso je dodao da 'osobno želi što prije vidjeti Hrvatsku kao
članicu EU-a, naravno kada ispuni tražene kriterije'.

Europska unija funkcionira prema Ugovoru iz Nice, koji je dizajniran za 27 zemalja članica. Ugovor iz Nice trebao bi biti zamijenjen prvim europskim ustavom, ali je njegova ratifikacija zapala u krizu nakon odbacivanja na referendumima u Francuskoj i Nizozemskoj.

'Ulaskom Bugarske i Rumunske završit ćemo jednu etapu i stoga je važno prije nego što započnemo s drugom etapom da učinimo napredak u pogledu pravila djelovanja u EU-u', rekao je sa svoje strane francuski premijer De Villepin.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene