Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačna poruka iz EU

Barosso: Grčka mora otići iz eurozone ukoliko se neće držati mjera štednje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barosso upozorio je vlasti Grčke kako bi trebale napustiti eurozonu ukoliko neće poštovati striktne mjere partnera u eurozoni, koje su dogovorene u zamjenu za pomoć za spašavanje.

"Izrazito poštujem grčku demokraciju, kao i grčki parlament, ali isto tako moram poštovati i ostalih 16 parlamenata", rekao je predsjednik Barosso u intervjuu za talijanski TV kanal SkyTG24, a prenosi AFP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EU i MMF u Ateni Grčka opet moli za pomoć, prosvjednici ne popuštaju Slika nije dostupna Ogorčeni novim mjerama 'Barbarske mjere': Bijesni Grci blokirali ministarstva

"Ukoliko se ti sporazumi neće ispoštovati, to znači da nema uvjeta za nastavak s nekom zemljom koja ne poštuje sporazume", rekao je Barosso.

Grčka je potonula u političku krizu uslijed teškoća s formiranjem nove koalicijske vlade poslije prošlotjednih izbora, u kojima su većinu osvojile stranke koje se protive drakonskim mjerama štednje.

Za Grčku su te mjere uvjet za dobivanje 240 milijardi eura pomoći za spašavanje od Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda kako bi ta zemlja izbjegla bankrot.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene