Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Baradei: BiH mora spriječiti ilegalni transport radioaktivnog materijala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju Mohammed el-Baradei izjavio je kako je važno da Bosna i Hercegovina poduzme mjere kojima će spriječiti mogući ilegalni transport opasnih radioaktivnih tvari preko svog teritorija te je najavio pomoć kako bi se to ostvarilo.

'Važno je stvoriti pretpostavke za sprječavanje mogućeg ilegalnog prijenosa takvih tvari', kazao je el-Baradei u izjavi novinarima nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dodik napao novinare VIDEO: 'Volio bi da ti otkaže srce, a FTV nek se j...' Slika nije dostupna Nude ekspertizu i pomoć Međunarodna zajednica neće nametati ustavne promjene u BiH

Dodao je da je od posebnog značenja uspostaviti odgovarajuće sigurnosne mjere na državnim granicama te naglasio da je to od interesa za sve građane BiH, ali i sve druge zemlje.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Haris Silajdžić kazao je da su vlasti njegove zemlje već poduzele korake o kojima govori el-Baradei a to se posebice odnosi na postavljanje uređaja na graničnim prijelazima koji otkrivaju radijaciju.

'Prvi takav skener postavlja se na graničnom prijelazu Izačić, a bit će ih na ukupno 12 prijelaza', rekao je Silajdžić.

El-Baradei je ponudio vlastima BiH i pomoć IAAE pri uporabi nuklearne energije u humane svrhe poput medicinskih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene