Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oči uprte u SAD

Obama uvjeren da će Kongres izglasati napad na Siriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da je uvjeren da će Kongres glasovati za vojnu akciju SAD-a u Siriji i dodao da Sjedinjene Države imaju širi plan pomoći pobunjenicima u borbi protiv snaga Bašar al-Asada.

Na sastanku u Bijeloj kući s čelnicima Kongresa Barack Obama je pozvao na skoro glasovanje i ponovio da će plan SAD-a biti ograničen u ciljevima te da se neće ponoviti dugi ratovi kao u Iraku i Afganistanu. 'Mi predviđamo nešto ograničeno. To je nešto srazmjerno. To će oslabiti Asadove kapacitete', rekao je Obama. 'Istovremeno imamo širu strategiju koja će nam omogućiti da osnažimo kapacitete oporbe', rekao je.

Obama je iskazao spremnost da riješi zabrinutosti u Kongresu oko ovlaštenja za uporabu sile koje je Bijela kuća poslala Kongresu. 'Ne bih išao u Kongres da nisam bio ozbiljan glede savjetovanja i vjerovao da uobličavanjem ovlaštenja možemo osigurati izvršenje misije i biti učinkovitiji'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

>> Asadov forenzičar s dokazima o kemijskom napadu prebjegao oporbi

Predsjednik Predstavničkog doma republikanac John Boehner, čelnica demokrata u predstavničkom domu Nancy Pelosi i čelnik republikanaca u senatu Mitch McConnell bili su na sastanku zajedno s predsjedateljima kongresnih odbora nadležnih za nacionalnu sigurnost i oružane snage.

Na pitanje je li uvjeren da će Kongres glasovati za dopuštenje napada Obama je odgovorio: 'Jesam'. Također je ponovio da je uvjeren kako je Asadov režim upotrijebio kemijsko oružje protiv svog naroda, što 'predstavlja ozbiljnu prijetnju regiji i nacionalnoj sigurnosti SAD-a'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene