Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ne zna odakle je došao

Banja Luka: U uhu bebe u rodilištu pronađen crv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U banjalučkom rodilištu iz uha tek rođene zdrave bebe izvađen je crv.

Nitko ne zna kako se parazit tamo našao, piše Blic. Rukovodstvo bolnice tvrdi da je parazit u prostor gdje borave bebe unesen ili u voću, ili na odjeći osoblja. Pretpostavljaju da je moguće da je crv ušao tijekom posjete ili kroz otvoren prozor, pa stoga drže da nemaju razloga za kažnjavanjem osoblja.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno Slučajan susret otkrio zamjenu 9-mjesečnih dječaka u rodilištu (Foto: Profimedia) Kobna pogreška Slučajan susret otkrio zamjenu 9-mjesečnih dječaka u rodilištu: Majke strepe čekajući nalaz DNK-a

'Provjerili smo sve pacijente, prostor i osoblje i to nema nikakve veze s medicinskim procedurama. Svaki se dan tu uzimaju brisevi, provjerava se prostor i tvrdim da se parazit tu našao jer je ušao kroz prozor, sigurno ne zbog nemara bolničkog osoblja', rekao je direktor Kliničkog centra Mirko Stanetić.

Blic piše kako je nejasno zašto se dozvoljava unošenje opasne hrane, posebno kada postoji pravilo da do rodilje i bebe ne može nitko osim medicinskog osoblja. Neke od rodilja s kojima je Blic razgovarao nisu imale riječi hvale za uvjete u rodilištu.

Tvrde da su prostorije u kojima borave rodilje i bebe prljave, da se vidi paučina, pa ih ne čudi da se u sobi našao i crv. Tvrde da se hrana rodiljama redovito nosi, u sobe ih unose sestre, a slična je situacija i s pidžamama, torbama i drugim stvarima koje su im potrebne, a donose se od kuće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene