Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamijenio imovinu tijekom rata

Banja Luka: Bacio tri bombe kako bi spriječio deložaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Banja Luci danas je teškom mukom svladala muškarca kojega su sudski izvršitelji kanili deložirati iz kuće nakon što je sud proglasio ništavom zamjenu imovine obavljenu tijekom rata.

Kako su prenijeli lokalni mediji, muškarac se nakon višesatne drame u banjalučkom naselju Obilićevo predao policiji, no prije toga se žestoko opirao bacivši čak tri eksplozivne naprave na policiju i sudske službenike.

Prema nepotpunim informacijama, najmanje dvije osobe su ozlijeđene, a on je na kraju vozilom hitne pomoći otpremljen u bolnicu.

Njegova obitelj je do početka rata u Bosni i Hercegovini živjela u Sarajevu, a 1994. godine sklopila je ugovor o zamjeni kuće u tom gradu za kuću u Banja Luci čija je vlasnik bila jedna bošnjačka obitelj.

Takvi ugovori o zamjeni imovine bili su česta praksa tijekom rata, a izravno su je poticale vlasti bosanskih Srba vršeći pritisak na Bošnjake i Hrvate koji su živjeli na sadašnje području Republike Srpske kako bi se u što većem broju iselili.

Veliki broj takvih ugovora sklopljenih pod prisilom nakon rata je poništen sudskim odlukama s ciljem omogućavanja povratka prognanika. (Hina)

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene