Snažni olujni ciklon zahvatit će Bengalski zaljev i ugroziti milijune ljudi. Indija i Bangladeš već su započeli pripreme, tako barem vlasti kažu, no stanovništvo ih opovrgava.

Galerija


Indija i Bangladeš pripremaju se za dolazak snažne oluje, možda i najjače koju je Bengalski zaljev doživio. Olujni ciklon prati obilna kiša i vjetrovi brzine do 270 kilometara na sat.

Vezani članci Nevrijeme, ilustracija Grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo Dalmatinsku zagoru, u Sinju potopljene ulice Tajfun Fani (Foto: AFP) Opasna Fani zaprijetila Indiji: U tijeku evakuacija 800.000 ljudi, tajfun će donijeti i iznimno jake kiše

Na udaru su milijuni ljudi. Na nekim područjima počele su evakuacije, a na drugima ribare upozoravaju da u sljedeća 24 sata ostanu na kopnu.

Iako indijske vlasti ističu kako na terenu raspoređuju timove, izjave stanovnika ih demantiraju. Oni strahuju, no uglavnom neće napuštati svoje domove.

„Nitko nas nije došao evakuirati, tako da ne znamo gdje bismo se sami trebali skloniti. Nema skloništa, imamo djecu, stoku, kamo ćemo svi skupa? Ostat ćemo ovdje“, zaključio je jedan od stanovnika.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr