Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavni tajnik UN-a u Libanonu

Ban Ki-moon ponovno pozvao na prekid vatre u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je na hitan prekid vatre u Pojasu Gaze, ocjenjujući da je nasilje na palestinskom teritoriju dosegnulo neviđenu razinu u novijoj povijesti.

'Obje strane moraju odmah prekinuti sukobe', rekao je Ban Ki-moon pred libanonskim parlamentom u Bejrutu. Glavni tajnik UN-a posjetio je Libanon u sklopu turneje po toj regiji. 'Ne možemo čekati da se pojedinosti i mehanizmi sporazuma dogovore dok civili i dalje pate, stradavaju i pogibaju. Zahtijevamo hitan prekid vatre', istaknuo je on. Zatražio je da Hamas prekine raketnu paljbu na Izrael, a Izrael da prekine vojnu ofenzivu i povuče postrojbe s palestinskog teritorija. 

Pročitajte i ovo Izraelci zahtijevaju oslobođenje talaca Rat u Gazi Hamas i Izrael na korak do dogovora za povratak talaca, objavljene ključne točke prijedloga Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag

>> Britanski parlamentarac Židov Izraelce usporedio s nacistima

'Zračni napadi i izraelske kopnene operacije na Hamasove ciljeve ostavljaju mnogobrojne civilne žrtve, ruševine i patnje stanovništva', rekao je, dodajući da je nasilje u Gazi dosegnulo razinu koja nije viđena proteklih desetljeća. Glavni tajnik UN-a razgovarao je s libanonskim predsjednikom Michelom Suleimanom, premijerom Fuadom Siniorom i predsjednikom parlamenta Nabihom Berijem, a tijekom dana posjetit će mirovne snage UN-a na jugu Libanona. Prije Bejruta, glavni tajnik posjetio je Egipat, Jordan, Izrael, Zapadnu obalu i Tursku, a put ga još vodi u Siriju i Kuvajt.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene