Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijska akcija

'Balkanski ratnik': Uhićeno 14 osoba i pretreseno 30 kuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji je u akciji Balkanski ratnik uhićeno 14 osoba, te pretreseno 30 kuća. Sumnja se da su uhićeni povezani s narkomafijom, na čijem je čelu srbijanski državljanin, Darko Šarić.

U velikoj akcijiji protiv narkomafije, koja se provodi u Sloveniji i BiH, uhićeno je tridesetak osoba. Pripadnici skupine crnogorskog narkobosa Darka Šarića privedeni su pred istražnog suca u Ljubljani. Tereti ih se da su u posljednjih nekoliko godina preko Slovenije i Hrvatske prebacili milijunske pošiljke kokaina. Među uhićenim dilerima nema hrvatskih državljana. Šarić je već mjesecima u bijegu, a tjeralicu za njim raspisao je i Interpol.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Gospodarski kriminal Slovenija: Tri osobe uhićene u istrazi u NLB-u

Svi uhićeni su uz velike mjere osiguranja dovedeni na sud. Među njima i vođa skupine Dragan Tošić. Pretresli su im kuće i stanove i pronašli veću količinu oružja i novca. Petnaest kriminalaca uhitili su slovenski specijalci. No cijelu je akciju vodila DEA, američka Vladina agencija za borbu protiv droge. Pripadnici Šarićevog klana najprije su uhićeni u Srbiji i Crnoj Gori. Sve upućuje da su istražiteljima otkrili imena svojih suradnika u Sloveniji.

'U tijeku je velika akcija na području cijele Slovenije. Tražimo njihova skrovišta,ali i suradnike. Što se tiče sudjelovanja međunarodnih institucija tu Vam informaciju ne mogu službeno potvrditi.', rekla je Maja Adlešić, glasnogovornica ljubljanske policije.

Slovenski mediji tvrde da se Šarića sumnjiči za više ubojstava u mafijaškom podzemlju i da je svoj 'prljavi novac' prao uz pomoć zloglasnog biznismena Stanka Subotića Caneta. Navode da je Šarić bio povezan i s vrhom kolumbijskog narkokartela. Potraga za njim traje već šest mjeseci. Zadnje informacije govore da se još uvijek uspješno skriva u Crnoj Gori.

Inače, u međunarodnoj akciji 'Balkanski ratnik', u listopadu prošle godine, zaplijenjeno je više od 2 i pol tone kokaina u Južnoj Americi.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene