Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njegova obitelj na putu ozdravljenja

Bakterija E. coli prvi put usmrtila dijete!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Epidemija izazvana bakterijom Escherichiom coli prvi put je usmrtila dijete, dvogodišnjeg dječaka sa sjevera Njemačke, objavile su lokalne vlasti, čime je broj mrtvih porastao na 37 u Europi.

Dječak je preminuo u noći s ponedjeljka na utorak u bolnici u Hanoveru, istaknuo je glasnogovornik lokalnih vlasti iz Celle. Njegova obitelj, također zaražena bakterijom, na putu je ozdravljenja.

Dosad je najmlađa žrtva preminula od bakterije bila 20-godišnja žena, priopćeno je iz Saveznog instituta za zdravstveni nadzor Robert Koch.

U Njemačkoj je smrtno stradalo 36 osoba od bakterije, 37. je preminula u Švedskoj. Po podacima Svjetske zdravstvene organizacije više od 3255 osoba zaraženo je bakterijom u 14 europskih zemalja, SAD-u i Kanadi. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Sanja Kurečić Filipović i Valentina Baus, reporterka Dnevnika Nove TV povećan broj oboljelih Je li Hrvatska žarište opasne bolesti? Evo što kaže epidemiologinja Slika nije dostupna Znanstvenici 'razbijaju glavu' E. coli namjerno je proizvedena i puštena u hranu?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene