Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bahame: Austrijanac umro nakon ugriza morskog psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski turist umro je nakon ugriza morskog psa dok je ronio u vodama Bahama, na mjestu gdje su ogranizatori ronjenja primamljilivali grabežljice krvavim komadima ribe, izvijestila je jučer američka TV mreža CBS News.

48-godišnji Markus Groh, bečki odvjetnik i ljubitelj ronjenja, bio je na plaćenom ronilačkom izletu u nedjelju na oko 50 nautičkih milja od Fort Lauderdalea na Floridi, kad ga je ugrizao morski pas, izjavio je austrijski generalni konzul u Miamiju, Karlick Arthur.

Pročitajte i ovo Podmorje - 5 Bolja Hrvatska Velimir roni s plemenitim ciljem: Naišao je na svašta - od amfora, potopljenih brodova do podvodnih mina Slika nije dostupna Nisu reagirali na pozive djevojke Smrt na odmoru: Usisao ga odvod jacuzzija, osoblje ignoriralo pozive u pomoć

Posada ronilačkog broda Shear Water, u vlasništvu floridske tvrtke Scuba Adventures, odmah je zatražila pomoć američke Obalne straže, rekao je predstavnik te službe Nick Ameen.

Groh je helikopterom prebačen u bolnicu, gdje je umro. Morski pas ga je ugrizao za nogu, rekao je Ameen, koji nije dao podrobnije podatke o razmjerima ozlijede.

Nije poznato koja vrsta psa je napala Groha, jer se pas udaljio prije nego što ga je netko identificirao.

Iz ureda mrtvozornika u Miamiju, lokalne policije i tvrtke Scuba
Adventures odbili su komentirati slučaj.

Tvrtka koja organizira ronilačke izlete na Bahame, na svojoj web stranici ih reklamira kao priliku da se dođe "lice u lice" s morskim psima tigrovima i čekićima, opisujući ih "kao jedinstvene izlete...isključivo za ljubitelje morskih pasa i fotografe".

Jamče se najbolji rezultati, zbog vode ispunjene komadima ribe kao mamcem i upozorava da to nije ronjenje u kavezu već "iskustvo otvorenih voda".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene