Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detonacija u Iraku

Bagdad: U eksploziji u blizini crkve ozlijeđeno četvero ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri osobe, među kojima dva policajca, ranjene su u u nedjelju u Bagdadu u eksploziji bombe blizu crkve Svetog Srca, izvijestili su liječnici i policija.

Eksplozija je odjeknula blizu ulaznih vrata u Sveto srce, crkvicu okruženu zaštitnim zidom, smještenu blizu trga Tahriata u samome središtu iračkoga glavnog grada. U eksploziji su ozlijeđena dva prolaznika i dvojica policajaca, izvijestili su iz bolnice Ibn Nafis.

Pročitajte i ovo Zračna luka Kabul, eksplozija Skrivena istina Ovo je tajna koju Pentagon posebno skriva: "Snimka otkriva da nije bila samo jedna eksplozija" Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.."

>> Irak: U krvavom sukobu poginulo 58 osoba

U trenutku eksplozije crkva je bila prazna, jer je uskrsna misa održana ujutro. Oštećeni su policijski kamionet i jedan osobni automobil, izvijestili su novinari.

Napadi na kršćane sve su češći nakon prijetnji Al-Kaide koja je preuzela odgovornost za napad na katoličku katedralu u Bagdadu uoči blagdana Svih svetih prošle godine, kada su smrtno stradala 44 vjernika i dvojica svećenika.  Od 800.000 milijuna kršćana koliko ih je u Iraku živjelo prije američke invazije 2003., danas ih ondje tek polovina. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene